loading

Our blog

27
Oct

Κύκλος Μοσχοφίλερο Κτήμα Βογιατζή

Ελλάδα, Λευκό, Μοσχοφίλερο, Ξηρός, Ήπιος Λευκοκίτρινο με πράσινες ανταύγειες. Έντονο άρωμα λουλουδιών και εσπεριδοειδών. Στο στόμα κυριαρχεί το λεπτό άρωμα του τριαντάφυλλου και των ανθών πορτοκαλιάς. Είναι φρέσκο, γεμάτο και ισορροπημένο με επίγευση που διαρκεί. 

27
Oct

Κτήμα Παυλίδη Thema Λευκός

Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Ασύρτικο                                         Ένα όμορφο και έντονο λευκό κρασί που μπήκε στη λίστα των Ελληνικών best-sellers με την αξία του. Δροσιστικό και ευχάριστο, με πεντακάθαρα λεμονάτα αρώματα και όμορφη οξύτητα, το λευκό […]

27
Oct

Κτήμα Γεροβασιλείου Μαλαγουζιά 2015

Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα, 12.5% alc. Η δεύτερη οινοποίηση της Μαλαγουζιάς (η πρώτη από τον ίδιο στο Πόρτο Καρράς) από τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου, τον άνθρωπο του τη διέσωσε σαν ποικιλία το 1981. Κομψό Ελληνικό λευκό κρασί που εκφράζει γενναιόδωρα όλη την αρωματικότητα της ποικιλίας. Bερίκοκο, ροδάκινο, αχλάδι αλλά και τροπικά φρούτα, και […]

27
Oct

Gancia Moscato d’Asti

Ξεχωρίζει για το λαμπερό, χρυσοκίτρινο χρώμα του καθως και για τα πληθωρικά αρώματα εξωτικών φρούτων, μελιού, φασκόμηλου και ακακίας. Στο στόμα απαλό, ισορροπημένα γλυκό, με καλή οξύτητα και μακρύ τελείωμα. Ιδανικό απεριτίφ. Συνοδεύει επίσης άριστα επιδόρπια με βάση το φρούτο καθώς και φρέσκα φρούτα . Το Gancia Moscato d’Asti είναι ένας ημίγλυκος, ημιαφρώδης οίνος, προερχόμενος […]

27
Oct

Kir Royale 

To κοκτέιλ Kir κατάγεται από την Βουργουνδία της Γαλλίας. Πήρε το όνομά του από τον ιερέα Canon Felix Kir, ο οποίος ήταν ήρωας της Γαλλικής Αντίστασης κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, και Δήμαρχος της πόλης Ντιζόν της Βουργουνδίας από το 1945 έως το 1968. Ήταν πολύ σεβαστός και όπως μαθαίνουμε από την ιστορία ήταν μεγάλος […]

27
Oct

Κτήμα Παυλίδη Thema Ερυθρός

Είναι ένας οίνος με μεγάλο δυναμικό παλαίωσης. Συνίσταται η χρήση καράφας ή να ανοιχθεί τουλάχιστον μισή ώρα πριν το σερβίρισμα. Τρύγος κατά τη διάρκεια της νύκτας, τη στιγμή που τα σταφύλια βρίσκονται στη βέλτιστη ωριμότητα. Ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια, όπου παραμένει για 12 μήνες, και άλλους 6 – 8 μήνες στη φιάλη. Θελκτικό πορφυρό χρώμα. […]

27
Oct

Κτήμα Γεροβασιλείου Evangelo

Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Syrah, Viognier                                   Για να του δίνει το όνομά του, καταλαβαίνετε ότι το Evangelo αποτελεί προσωπικό δημιούργημα του Βαγγέλη Γεροβασιλείου. Παντρεύοντας τέλεια τις δύο ποικιλίες πετυχαίνει να δημιουργήσει ένα φίνο, κοσμοπολίτικο κρασί που όμως εντυπωσιάζει με […]

27
Oct

Ιστορία του καφέ

Ο Κάλντι ήταν ένας βοσκός στα βουνά της Αιθιοπίας. Μια μέρα παρατήρησε ότι οι κατσίκες του ήταν πολύ πιο ζωηρές, όταν έτρωγαν τους καρπούς ενός θάμνου, που έμοιαζαν με κεράσια. Όταν δοκίμασε κι εκείνος, βεβαιώθηκε ότι οι καρποί του έδιναν περισσότερη ενέργεια. Το είπε σε έναν μοναχό στο κοντινό μοναστήρι, ο οποίος έφτιαξε ρόφημα με […]

27
Oct

Η ιστορία του τσαγιού

Οι Κινέζοι πίνουν τσάι για λόγους υγείας και απόλαυσης για χιλιάδες έτη. Κανένας δεν ξέρει τι ακριβώς τους τράβηξε την προσοχή στα στιλπνά, πράσινα φύλλα της καμέλιας sinensis, αλλά ένας δημοφιλής μύθος καλύπτει το κενό στη γνώση μας. Το πώς ξεκίνησε καλύπτεται από μύθους, ο πιο διαδεδομένος από τους οποίους αφορά τον αυτοκράτορα Shen Nung […]

27
Oct

S. Pellegrino

Το ελαφρώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό που προτείνει η Παγκόσμια Ένωση Οινοχόων (A.S.I.) είναι η επιλογή των κορυφαίων εστιατορίων σε όλον τον κόσμο.                                                                  […]

Top