loading
27
Οκτ

Premium gin

gin

Πρόκειται για τζιν που παρασκευάζονται από εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες, με ιδιαίτερο τρόπο απόσταξης και παραγωγικής διαδικασίας γενικότερα με αποτέλεσμα να προκύπτουν μοναδικά τζιν, με αξεπέραστη γεύση – άρωμα και ποιότητα που ξεχωρίζουν. Η ειρωνεία για το τζιν, είναι ότι για πολλά χρόνια αποτέλεσε την προσωποποίηση του φθηνού ποτού και της μπόμπας, ενώ πλέον στην premium εκδοχή του, έχει μετεξελιχθεί σε ένα από τα καθαρότερα και ποιοτικότερα ποτά, που με τα ελάχιστα οργανικά έλαια που περιέχει (λιγότερα από οποιοδήποτε άλλο ποτό), μειώνει πολύ τις πιθανότητες για ένα ενδεχόμενο hangover, ειδικά αν το πίνουμε σκέτο.

Τα premium gin θεωρούνται από πολλούς ειδικούς, από τις καλύτερες βάσεις για κοκτέιλ με προσωπικότητα, λόγω της διαύγειάς τους που δεν αλλοιώνει τα χρώματα του κοκτέιλ, ενώ ο γευστικός και αρωματικός τους χαρακτήρας, λόγω της βοτανικότητάς του «δίνει αυτό το κάτι…», εν αντιθέσει με την βότκα, που δημιουργεί πιο επίπεδα αποτελέσματα. Ένα premium gin, κάλλιστα μπορούμε να το απολαύσουμε και σκέτο, με το μπουκάλι να έχει παγώσει ή με τόνικ και μία φέτα λεμόνι.

Το επιμύθιο από την σκοπιά του διαιτολόγου.

Στο τζιν διαδόθηκε με τις ευλογίες της τότε επιστήμης και του αποδόθηκαν θεραπευτικές ιδιότητες. Σύμφωνα με τον Γαληνό ανακούφιζε από τις ρευματοπάθειες, ενώ σύμφωνα με τον Σίλβιους αποτελούσε φάρμακο εκλογής για τους πόνους της μέσης. Χρησιμοποιήθηκε επίσης ως φάρμακο για το στομάχι, την χολή και προληπτικά κατά της πανούκλας… Η Αγγλική παράδοση θέλει το τζιν να πίνεται άμεσα μετά την απόσταξη του, σε αντίθεση με την Ολλανδική παράδοση που πιστεύει στην παλαίωση του σε δρύινα βαρέλια. Σήμερα, κυκλοφορούν 30 περίπου μάρκες παγκοσμίως, ενώ αξιοσημείωτη είναι η κυριαρχία και πρωτοκαθεδρία των Άγγλων στην παγκόσμια αγορά, όπως και στην Ελληνική.

Ο ισχυρισμός ότι τα λευκά ποτά όπως το τζιν και η βότκα ενδείκνυνται και πρέπει να προτιμώνται όταν κάποιος κάνει δίαιτα δεν έχει ισχυρή επιστημονική βάση. Το τζιν μοιάζει ελαφρύ αλλά δεν είναι, αυτό που μετράει είναι η ποσότητα της αλκοόλης, που οι υπερβολές στην κατανάλωσή της μπορούν να συμβάλλουν στην εδραίωση της παχυσαρκίας, δεδομένου ότι 1 γραμμάριο αλκοόλης αποδίδει 7 μεθυστικές θερμίδες. Αν εξαιρέσουμε την υψηλή του ενεργειακή αξία, η θρεπτική αξία του τζιν είναι ανύπαρκτη, συνεισφέροντας σε «κενές θερμίδες» όπως άλλωστε και τα περισσότερα αποστάγματα.

Comments ( 0 )
Top