loading
30
Sep

Illy espresso

Τον αναγνωρίζεις από τη απολαυστική γεύση του και το μοναδικό άρωμά του.

Ένα αληθινό δώρο της φύσης, που ξέρει να σε ταξιδεύει μακριά, στις τροπικές ζώνες της Ασίας, της Αφρικής και της Αμερικής. Η εταιρεία  Illycaffé επιλέγει τα καφεόδεντρα Coffea, τα οποία ευδοκιμούν σε αυτά τα μέρη, τα οποία ανάμεσα σε άλλες παράγουν και την ποικιλία Arabica που επιλέγει χρόνια η εταιρεία Illycaffé s.p.a.

Η μοναδική αυτή ποικιλία επιδεικνύει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν την άριστη ποιότητα στον καφέ. Καθώς η συγκεκριμένη ποικιλία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στη ζέστη και την υγρασία, τα μεγάλα υψομετρικά κλίματα είναι τα ιδανικότερα για τη καλλιέργεια της. Έτσι, στον καβουρδισμένο πια καφέ, αναπτύσσονται οι οργανοληπτικές ιδιότητες του με αποτέλεσμα το πλούσιο άρωμά, που θυμίζει κάτι από σοκολάτα, φρούτα ή λουλούδια, τη γεμάτη γεύση, με πολύ μικρή την αίσθηση των πικρών συστατικών και τη χαμηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη.

Τα καφεόδεντρο, μπορεί συγχρόνως να φέρει καρπούς άγουρους και αυτό αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στη συγκομιδή. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η καλύτερη μέθοδος για ομοιογενή συγκομιδή είναι η επιλογή με το χέρι. Αυτήν την μέθοδο ακολουθεί και μία ομάδα εργατών της illycaffé, την οποία αποτελούν άτομα τα οποία η εταιρεία εμπιστεύεται πλήρως. Η ομάδα αυτή περισυλλέγει έναν έναν με το χέρι μόνο τους ώριμους καρπούς, αυτούς δηλαδή που έχουν αποκτήσει ζωηρό κόκκινο χρώμα.

Διαδικασία επεξεργασίας καφέ – από τον καρπό στον πράσινο καφέ.

Τα τρία στάδια.

Μετά τη συγκομιδή περνάμε στα υπόλοιπα στάδια επεξεργασίας του καφέ που η illycaffé s.p.a. παρακολουθεί πιστά και με αφοσίωση.
Έτσι οι σπόροι εξάγονται  από τον καρπό του καφέ με τη χρήση δύο μεθόδων που ακολουθούνται ακόμα και σήμερα :
Τη στενή και την υγρή κατεργασία.
Η στεγνή κατεργασία περιλαμβάνει την εναπόθεση των κόκκων σε αλάνες, όπoυ αποξηραίνονται στον ήλιο για μερικές μέρες και κατόπιν διαχωρίζονται οι κόκκοι.
Κατά την υγρή κατεργασία η σάρκα των καρπών αφαιρείται ενώ οι κόκκοι με το περγαμηνοειδές περίβλημά τους, τοποθετούνται σε μεγάλες δεξαμενές νερού για να υποστούν ζύμωση.
Οι πλυμένοι κόκκοι τότε, αποξηραίνονται στον ήλιο και απαλλάσσονται από την περγαμηνή, έτοιμοι να μπουν σε σάκους.
Και από τον πράσινο καφέ στον καβουρδισμένο.

Τα τέσσερα καθοριστικά στάδια.

Η επιλογή

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, εντοπίζονται και αποβάλλονται οι ελαττωματικοί κόκκοι από παρτίδες που αγοράστηκαν, χρησιμοποιώντας διχρωματικές  μηχανές ή μηχανές ταξινόμησης με υπεριώδης ακτίνες. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Το καβούρδισμα

Η διαδικασία κατά την οποία ο πράσινος καφές μετατρέπεται σε καβουρδισμένο. Μ΄ αυτόν τον τρόπο αναδεικνύονται οι φυσικές και οργανοληπτικές ιδιότητες των κόκκων και αναπτύσσονται όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που διεγείρουν όλες τις αισθήσεις μας.

Η αερόψυξη

Μετά το καβούρδισμα ο καφές ψύχεται είτε με αέρα είτε με νερό. Η illycaffé s.p.a. ακολουθεί τη μέθοδο της αερόψυξης  γιατί μόνο αυτή εξασφαλίζει την απουσία υγρασίας.

Η συσκευασία

Δύο είναι οι εχθροί του καβουρδισμένου καφέ:
Το οξυγόνο και η υγρασία.
Η συσκευασία πρέπει να προστατεύει απόλυτα το περιεχόμενο από τα στοιχεία αυτά. Η illycaffé s.p.a. χρησιμοποιεί μόνο δοχεία από λευκοσίδηρο για να εξασφαλίσει απόλυτη στεγανότητα. Ένα σφραγισμένο δοχείο illy μπορεί να αποθηκευτεί έως 3 χρόνια, διατηρώντας αναλλοίωτη την ποιότητα.

Illy – ΟΙΚΟΓΕΝΕIΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Aπό το 1933, η οικογένεια illy είναι στις υπηρεσίες της τελειότητας και της απόλαυσης. Mια οικογένεια με μια πολυετή εμπειρία και αφοσίωση στον χώρο του καφέ espresso, με αφετηρία την Tεργέστη της Iταλίας. Πατέρας και εμπνευστής της, ο Francesco Illy. Μια οικογένεια, που εδώ και πολλά συναπτά έτη, “μονοπωλεί” την απόλαυση, διαδίδοντας σταθερά τις αξίες της, κρατώντας τες αναλλοίωτες σ’ όλο τον κόσμο.

Η  Illycaffé αποτελεί μία καινοτόμο εταιρεία που προτείνει πάντα τα καλύτερα προϊόντα με στόχο να είναι μία εταιρεία ορόσημο για την κουλτούρα και την υπεροχή στον espresso.

  • H συνεχής αναζήτηση της απόλαυσης.
  • Tο πάθος και η αγάπη της για τον αυθεντικό espresso.
  • H εξέλιξη και η καινοτομία σ’ ένα περιβάλλον αδιάκοπης δουλειάς.

Aξίες της illycaffé

Πρωταρχική αξία της Illycaffé είναι αναζήτηση της τελειότητας, δηλαδή του πάθους για υπεροχή, της αγάπης για ομορφιά και ποιότητα και του ήθους, δηλαδή ενός συγκροτημένου συστήματος  αξιών που αντέχει στο χρόνο, και στηρίζεται στη διαφάνεια και την εξέλιξη των ανθρώπων.
Επιθυμία της είναι να καλυτερέψει την ποιότητα ζωής όλων εκείνων που εμπιστεύονται τον illy
Το πάθος αποτελεί την κινητήρια δύναμη όλων των δραστηριοτήτων της εταιρείας. Η Illycaffé είναι  το μέρος όπου ο καφές, η κουλτούρα και η τέχνη γίνονται ένα.

Αποστολή της illycaffé

Αποστολή της Illycaffé είναι να ευχαριστεί όλους εκείνους που αναζητούν την ποιότητα στην ζωή τους.
Στηριζόμενη στον ενθουσιασμό των ανθρώπων της εταιρείας, την ομαδικότητα και τις αξίες, προσφέρει  espresso άριστης ποιότητας, προϊόν που προκύπτει από το συνδυασμό εξέχουσας τεχνολογίας και συναισθηματικής και διανοητικής εμπλοκής, με έμφαση πάντα την αναζήτηση για ομορφιά σε οτιδήποτε εμπλέκεται.

Ένα έπαθλο της illycaffè!

Kάθε χρόνο η illycaffè s.p.a. παρέχει χρηματικό έπαθλο στον καλύτερο Βραζιλιάνο παραγωγό καφέ, προσπαθώντας έτσι να τονώσει την προσπάθεια τους στη παραγωγή της καλύτερης ποιότητας της α΄ ύλης, κάτι που παίζει πρωταρχικό ρόλο στη σταθερά υψηλή ποιότητα illy!

University of Coffee

Aποτέλεσμα της εξάπλωσης και διείσδυσης του espresso στην παγκόσμια αγορά, είναι η ίδρυση του “University of Coffee” στην Νάπολη, από τον Dr. Ernesto Illy μαζί με τον Dr. Raffaele Cercola, όπου εξέχοντες πανεπιστημιακοί και ακαδημαϊκοί καθηγητές διδάσκουν την φιλοσοφία του espresso και εκπαιδεύουν τους φοιτητές τους στην άριστη παρασκευή και παρουσίαση συναφών ροφημάτων. Έτσι οι απόφοιτοι αυτού του πανεπιστημίου ολοκληρώνουν ένα κύκλο σπουδών, έχοντας αποκτήσει μοναδικές γνώσεις γύρω από το χώρο τους, αλλά και ένα πτυχίο που τους καταξιώνει στον τομέα τους.

Για όσους ενδιαφέρονται, το site του University of Coffee, είναι το www.unicaffe.it.

Comments ( 0 )
Top