loading

Our blog

27
Sep

Negroni

Το cocktail Negroni, γεννήθηκε στη Φλωρεντία, κάπου ανάμεσα στο 1919 με 1920, από τον Κόμη Camillo Negroni. Η ιστορία λέει ότι ο Κόμης ήταν συχνός πελάτης του Caffe Casoni. Μια μέρα, αναζητώντας κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο του κοκτέιλ Americano, ζήτησε από τον barman Fosco Scarselli να προσθέσει μια ιδέα gin αντί για σόδα, προς […]

27
Sep

Mojito

Στα ισπανικά η λέξη mojar σημαίνει μουσκεύω ενώ στα αφρικανικά η λέξη mojo σημαίνει κάνω μάγια, αυτές είναι οι δύο εκδοχές για την προέλευση του ονόματος του παγκοσμίου φήμης cocktail, mojito. Τα κλασικά του υλικά, λευκό ρούμι, ζάχαρη, χυμός από λάιμ, σόδα και δυόσμος. Οι παραλλαγές του πολλές, dirty mojito με μαύρο ρούμι και μαύρη […]

27
Sep

Margarita: ένα «λουλούδι» να το πιεις στο ποτήρι

Φρέσκο και γευστικό κοκτέιλ, συνδυάζει την πικρή γεύση του lime με τη γλυκιά φρουτένια γεύση του λικέρ πορτοκάλι αλλά και την αψάδα της τεκίλας και την αλμύρα του αλατιού. Μπορεί να μετράει αρκετές δεκαετίες ζωής και να έχει να «αναμετρηθεί» με κοκτέιλ νέας κοπής, η Margarita όμως, παραμένει διαχρονικά στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεών μας. […]

27
Sep

Mai Tai

Αγαπημένο cocktail που κυριολεκτικά «τα σπάει», όπως θα λέγαμε και στην παρέα. Το επιβεβαιώνει εξάλλου και η ιστορία του, που ξεκίνησε στο Oakland της Καλιφόρνια το 1944. Στο πολυνησιακό στυλ lounge Trader Vic’s, λοιπόν, έγινε η αρχή όταν ένας καλεσμένος από την Ταϊτή αφού το δοκίμασε αναφώνησε ενθουσιασμένος: «maita’i ro’a ‘ae», ελληνιστί «έξω από αυτόν […]

27
Sep

Daiquiri

Το cocktail Daiquiri, από ρούμι, χυμό lime και ζάχαρη, πήρε το όνομά του από το χωρίο Daiquiri κοντά στο Santiago, της Cuba, όπου και πρωτοεμφανίστηκε γύρω στο 1900. Το Daiquiri Floridita είναι η πιο κοινή και η δημοφιλέστερη έκδοση του cocktail, δημιουργημένο από τον Constantino Ribalaigua Vert, μπάρμαν και ιδιοκτήτη του bar Floridita το 1950, […]

27
Sep

Sandeman Porto Ruby

Τον 17o αιώνα, κάποιοι Βρετανοί έμποροι, για να συντηρήσουν το πορτογαλικό κρασί που μετέφεραν στην Βρετανία, του πρόσθεσαν μια ποσότητα από απόσταγμα σταφυλιού. Και έτσι, κατά τύχη, γεννήθηκε το πόρτο. Στο Sandeman Ruby όμως, ένα πραγματικά κορυφαίο ποτό παγκόσμιας αναγνώρισης, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Από το 1790, οι καλύτερες τοπικές ποικιλίες σταφυλιών αναμιγνύονται και παλαιώνονται […]

27
Sep

Sambuca

Ramazzotti White Βασισμένη στην αυθεντική Ιταλική συνταγή, η sambuca Ramazzotti τιμά την ιδιαίτερη πατρίδα της με την εμμονή της στην ποιότητα και την ανώτερη γεύση. Έχοντας ως βάση τις εκλεκτότερες σοδειές της ποικιλίας αστεροειδούς γλυκάνισου, η Ramazzotti αποκαλύπτει το μεσογειακό της χαρακτήρα και το θερμό της ταπεραμέντο. Τόσο η λευκή Ramazzotti των 38 αλκοολικών βαθμών, […]

27
Sep

Casassa Janeiro

Η casassa Janeiro είναι 100% βραζιλιάνικο απόσταγμα οινοπνευματώδους ποτού, φτιαγμένο από τη ζύμωση πιεσμένου χυμού ζαχαροκάλαμου. Παράγεται και εμφιαλώνεται στην πολιτεία του Ριο ντε Τζανέιρο από το 1886 και αναγνωρίζεται ως το τέλειο συστατικό για να φτιάξεις γλυκόπιοτη, αναζωογονητική και εύγευστη caipirinha. Η ποιότητα της casassa Janeiro εξασφαλίζεται με την προσεκτική επιλογή και διαλογή του […]

27
Sep

Aberlour Double Cask Matured 12 Years Old

Το φανταστικό και πάντα δημοφιλές 12άρι της Aberlour, που ωριμάζει σε διπλά παραδοσιακά βαρέλια οξιάς και sherry, και αποστάζεται στους 40% αλκοόλ. Το Aberlour βρίσκεται στην καρδιά του Speyside, μια περιοχή γνωστή για την παραγωγή εξαιρετικά απαλών και πλούσιων ουίσκι. Το αποστακτήριο Aberlour βρίσκεται ανάμεσα στους ποταμούς Lour – που φημίζεται για το καθαρό και […]

27
Sep

Macallan Amber

Ξεχωρίζει για το βαθύχρυσο, σχεδόν κεχριμπαρένιο χρώμα και τη σχεδόν εκρηκτική μύτη. Με λίγες σταγόνες νερό το ποτήρι πλημμυρίζει αρώματα εσπεριδοειδών με λεμονάτες νύξεις, αλλά και νότες σε φόντο βανίλιας και διακριτικού καπνού. Στο στόμα είναι γεμάτο, με νότες γλυκών μπαχαρικών και ξερών φρούτων να συμπληρώνουν τα αρώματα που νιώθει κανείς στη μύτη. Η σειρά […]

Top