loading
11
Oct

Βιβλία Χώρα Ερυθρός

Boluevard Wines Vivlia Xora 2014

Βιβλία Χώρα Ερυθρός

 Ξηρός, Ήπιος, Cabernet Sauvignon, Merlot, Επιδέχεται Παλαίωση

Οίνος με βαθύ πορφυρό χρώμα που ωριμάζει περίπου 12 μήνες σε καινούρια δρύινα Γαλλικά βαρέλια. Σύνθετο και καθαρό άρωμα ώριμων κόκκινων φρούτων, καραμέλας, κέδρου, σοκολάτας με κάποιες νότες μπαχαρικών στο τελείωμα. Πληθωρική και έντονη γεύση με πλούσιο σώμα, καλή δομή και ισχυρή παρουσία ταννινών που του χαρίζουν μακρά επίγευση και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.

Το Κτήμα Βιβλία Χώρα βρίσκεται στις πλαγιές του Παγγαίου Όρους, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Οι δημιουργοί του, οι οινολόγοι Βασίλης Τσακτσαρλής και Βαγγέλης Γεροβασιλείου, εγκατέστησαν εκεί το 1998 έναν αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας, που σήμερα έχει έκταση 350 στρέμματα. Μέσα στον αμπελώνα βρίσκεται το σύγχρονο οινοποιείο, στο οποίο παράγονται τα κρασιά του Κτήματος.

Η φιλοσοφία του εστιάζει στην παραγωγή εκλεκτής ποιότητας οίνων, που φέρουν τη σφραγίδα του οικοσυστήματος του Παγγαίου και εκφράζουν τη μοναδικότητά του. Για την επίτευξη του στόχου αυτού η καλλιέργεια στον αμπελώνα και η οινοποίηση γίνονται με ιδιαίτερη φροντίδα, αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία και συνδυάζοντας την παράδοση με την τεχνολογία.

Το Boulevard προτείνει:

Συνοδεύεται με όλα τα είδη σαλάτας Boulevard, πιατέλα τυριών, πιατέλα αλλαντικών και πιατέλα ανάμεικτη καθώς και humburger Boulevard.

Comments ( 0 )
Top