Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βιολογικός,Semillon 50%, Ασύρτικο 50%
Οίνος με κιτρινοπράσινο χρώμα που ωρίμασε οκτώ μήνες σε δρύινα βαρέλια. Το ιδιαίτερο άρωμα βερίκοκου και μελιού χαρακτηριστικό της ποικιλίας Semillon παντρεύεται άψογα με νότες κίτρου και λεμονιού που προέρχονται από το βορειοελλαδίτικο Ασύρτικο. Το αρωματικό του δυναμικό ολοκληρώνεται με νότες βανίλιας και ξηρών καρπών. Κρασί με πληθωρική και πλούσια γεύση, έντονη λιπαρότητα, ευχάριστη οξύτητα που του χαρίζουν μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης. Συνοδεύει άψογα πιατέλα τυριών & ανάμικτη.
Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Κτήματος, βρίσκονται σε υψόμετρο 380μ. και καταλαμβάνουν σήμερα μία έκταση 350 περίπου στρεμμάτων. Το κλίμα της περιοχής, είναι μεσογειακό με ήπιους χειμώνες και δροσερά, επηρεαζόμενο από τον ορεινό όγκο του Παγγαίου και τη θαλάσσια αύρα του Αιγαίου Πελάγους. Η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας είναι μεγάλη, γεγονός που βοηθά στην ευεργετικά αργή ωρίμανση των σταφυλιών. Το έδαφος είναι πετρώδες, άγονο, ασβεστολιθικό, αργιλώδες, με καλή στράγγιση. Η καλλιέργεια της αμπέλου γίνεται με τα πρότυπα της βιολογικής γεωργίας, με πολύ σεβασμό στο περιβάλλον, στη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, αλλά και στον ίδιο τον άνθρωπο. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται σήμερα στο Κτήμα Βιβλία Χώρα είναι οι ελληνικές Ασύρτικο και Αγιωργίτικο και οι ξενικές Sauvignon Blanc, Chardonnay, Semillon, Gewürztraminer, Syrah, Cabernet Sauvignon και Merlot. Στο Κτήμα γίνονται συνεχείς πειραματισμοί σε ελληνικές και ξενικές ποικιλίες με στόχο να διαπιστωθεί η προσαρμογή τους στην περιοχή καθώς και το οινικό δυναμικό τους. Μεγάλη βαρύτητα δίνεται και στην καλλιέργεια κάποιων άγνωστων ελληνικών ποικιλιών από την περιοχή του Παγγαίου Όρους, με στόχο την αναβίωσή τους.
Comments ( 0 )