loading
12
Sep

Talisker

Boulevard Drinks Talisker 10 years

Talisker

Το νερό του Talisker, είναι μαλακό και έχει περάσει από την τύρφη. Αντλείται από εικοσιμία υπόγειες πηγές που αναβλύζουν στο λόφο Hawk, πλάι στο αποστακτήριο. Οι ίδιες πηγές έχουν τροφοδοτήσει το Talisker από το ξεκίνημά του. Σήμερα, το δροσιστικό νερό που τρέχει με ταχύτητα 20.000 γαλονιών την ώρα από τα ταχεία ρεύματα του Carbost Burn γεμίζει τα πέντε ξύλινα «δοχεία σκουληκιών» (παραδοσιακό χαρακτηριστικό του Talisker) που βρίσκονται έξω από το χώρο με τους αποστακτήρες. Οι δύο αποστακτήρες που έχουν κατασκευασθεί ξανά με πολύ μεγάλη προσοχή μετά την φωτιά του 1960 είναι μοναδικοί. Οι σωλήνες που φεύγουν από την κύρια βάση έχουν το σχήμα U, παγιδεύοντας τους ατμούς της πρώτης απόσταξης, προτού φτάσουν στα εξωτερικά δοχεία, ενώ ένας μικρός και δευτερεύον χάλκινος σωλήνας μεταφέρει τους ατμούς πίσω στους αποστακτήρες για τη δεύτερη απόσταξη. Ακολουθώντας πιστά την αρχική σχεδίαση, η διπλή αυτή απόσταξη διασφαλίζει τον πλούσιο και βαθύ χαρακτήρα του Talisker, που τον αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Επομένως, τίποτα στο Talisker δεν είναι κρυφό ή αποκλειστικό. Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνουν οι επισκέπτες, οι οποίοι γεύονται το Talisker μόλις φτάσουν στο αποστακτήριο και πριν κάνουν την ξενάγηση. Το Talisker ενσωματώνει το πνεύμα του βραχώδους και ανεμοδαρμένου αυτού νησιού αλλά και το πνεύμα των γερών και σταθερών κατοίκων του.  «Πιστεύω ότι ο ηφαιστειογενής βράχος του νησιού συμβάλλει στο στιβαρό του άρωμα, στην πιπεράτη γεύση και στο μεγάλο τελείωμα. Ίσως ο ασυνήθιστος σχεδιασμός των αποστακτήρων προσδίδει και μία ακόμη διάσταση». Michael Jackson, αρθρογράφος και ειδικός του ουίσκι.

Comments ( 0 )
Top