Το 1878, η οικογένεια Mast άνοιξε το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής αλκοολούχων ποτών σε μια κωμόπολη της Γερμανίας, το Wolfenbόttel, και το 1935 δημιούργησε το πρώτο Jagermeister. H συνταγή παραγωγής του Jagermeister παραμένει μυστική μέχρι και σήμερα.
Η παγκόσμια επιτυχία του φανερώνεται από το γεγονός ότι, το 2010 ανέβηκε στην 8η θέση σε παγκόσμια κατάταξη πωλήσεων.
Ο μοναδικός χαρακτήρας του Jagermeister προέρχεται από το μίγμα φυσικών συστατικών. Σπάνια εξωτικά βότανα, ξύλα, μπαχαρικά, φρούτα, άνθη, σπόροι, και ρίζες από όλο τον κόσμο, φθάνουν στο Wolfenbuttel της Γερμανίας.
Συνολικά για την παρασκευή του Jagermeister, χρησιμοποιούνται 56 αγνά βότανα, ενώ μέχρι σήμερα η συνταγή του Curt Mast παραμένει μυστική.
Ανάμεσα στα βότανα περιλαμβάνονται ρίζες τζίντζερ, γλυκάνισο, κάρδαμο και φλούδα πορτοκαλιού. Αρχικά οι υπεύθυνοι απόσταξης, Meister, επιλέγουν προσεκτικά τα βότανα, κάνοντας χρήση της εκτεταμένης γνώσης των φυτικών ουσιών και των αρωματικών τους συστατικών. Αφού εγκριθούν τα βότανα, ζυγίζονται σε διαφορετικά ξηρά μείγματα με βάση τα χαρακτηριστικά τους. Στη συνέχεια αλέθονται και αναμειγνύονται.
Το όνομα Jagermeister στα γερμανικά σημαίνει αρχικυνηγός. Ο τάρανδος είναι το έμβλημα του ιδιαίτερου αυτού ποτού, και περιβάλλεται από μια εικόνα κλαδιών, βελανιδιάς και πεύκου.
Η παλιά γερμανική γραφή στην ετικέτα μεταφράζεται ως, “Είναι η τιμή του κυνηγού να προστατεύει και να διατηρεί το θήραμά του, να κυνηγάει με αγωνιστικό ήθος, να τιμά τον δημιουργό μέσω των δημιουργημάτων του”.
Comments ( 0 )