loading
27
Oct

Aperol Spritz 

aperol spritz

Η ιστορία του Spritz πηγαίνει πίσω στον 19ο αιώνα όταν στην κατεκτημένη από τους Αυστριακούς Βενετία, οι στρατιώτες του Αμβούργου αναζητούσαν κάτι για να πιουν. Συνηθισμένοι στην μπύρα και στους χαμηλούς αλκοολικούς της βαθμούς ωστόσο, με δυσκολία μπορούσαν να απολαύσουν τα κρασιά του Βένετο και του ιταλικού βορά. Έτσι, άρχισαν να ζητούν από τα μαγαζιά της περιοχής να προσθέσουν στο κρασί τους λίγο νερό.

Τόσο λίγο που να μοιάζει σαν “spray” (spritzen στα Γερμανικά) και που τελικά να ελαφρύνει το ποτό τους, ώστε να μπορούν να το απολαύσουν ευχάριστα. Κι αν το νερωμένο κρασί δεν φαντάζει και τόσο νόστιμο, αρκεί να θυμηθούμε από την περιοχή του Βένετο προέρχεται το αφρώδες κρασί Prosecco και έτσι φτάνουμε κάπως στην σημερινή μορφή του Spritz που στο πέρασμα του χρόνου εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο με την προσθήκη ενός ιταλικού Bitter, όπως το Aperol ή το Campari και ελάχιστη σόδα ως απογέμισμα στο ποτήρι.

Comments ( 0 )
Top