Παράγκα – Λευκός Κυρ Γιάννη Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ροδίτης 80%, Μαλαγουζιά 20%
Η Παράγκα είναι ένα κρασί με κίτρινο χρώμα και αχυρένιες ανταύγειες. Τραγανό, φρέσκο, με νότες λεμονιού, φλοιών εσπεριδοειδών και ανοιξιάτικων λουλουδιών στη μύτη, πολύ καλή οξύτητα και ένα όμορφο στρογγυλό τελείωμα.
Η Παράγκα είναι ένα κρασί με κίτρινο χρώμα και ανταύγειες άχυρου. Τραγανό, φρέσκο με νότες λεμονιού και φλοιών εσπεριδοειδών στη μύτη, εξαιρετική οξύτητα και όμορφο στρογγυλό τελείωμα. Ένα υπέροχο καλοκαιρινό κρασί.
Αμπελώνας
Ο αμπελώνας βρίσκεται σε υψόμετρο 700μ, στην αμπελουργική περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα της ζώνης ονομασίας προέλευσης Αμυνταίου στην Βορειοδυτική Ελλάδα. Η μέση παραγωγή δεν ξεπερνά τα 800kg/στρ. Τα εδάφη των αμπελώνων είναι αμμώδη και συμβάλλουν στην παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το μικροκλίμα χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, που όμως γίνεται ηπιότερο από την παρουσία τεσσάρων λιμνών στην περιοχή, ευνοώντας την καλλιέργεια λευκών ποικιλιών.
Οινοποίηση
Εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση (scin contact) των πρόδρομων αρωματικών ενώσεων που υπάρχουν στο φλοιό του σταφυλιού και συμβάλλουν στη μετέπειτα αρωματική σύνθεση του κρασιού. Ακολουθεί στατική απολάσπωση και εμβολιασμός με επιλεγμένες ζύμες κατάλληλες για την ανάδειξη του αρωματικού χαρακτήρα της ποικιλίας. Η μικροοξυγόνωση και το batonnage διάρκειας 4 μηνών στη δεξαμενή, προσδίδουν στο κρασί δομή και λιπαρότητα
Το Boulevard προτείνει:
Συνοδεύεται με όλα τα είδη σαλάτας Boulevard, πιατέλα τυριών, αλλαντικών και ανάμικτη καθώς και humburger Boulevard.
Comments ( 0 )