loading
27
Oct

Κτήμα Παυλίδη Thema Ροζέ

Ξηρός,Ήπιος,Ροζέ,Tempranillo

Αν ήταν από τη Rioja, απ’ όπου κατάγεται η ποικιλία του, δεν θα το λέγαμε ροζέ, αλλά ροσάδο. Είναι όμως από τη Δράμα, και συναγωνίζεται άνετα πολλά από τα ξαδερφάκια του στην Ιβηρική Χερσόνησο. Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Αγαπημένο ροζέ από Tempranillo, που ξεδιπλώνει όμορφα τα ευχάριστα φραουλένια αρώματά του, με την υποστήριξη της ισορροπημένης οξύτητάς του. Δοκιμάστε το όχι μόνο για την πρωτοτυπία που χαρακτηρίζει την Ισπανική ποικιλία του, αλλά και για το γεγονός ότι είναι ένα άκρως απολαυστικό ροζέ που δένει τέλεια με τα μεζεδάκια που θα κληθεί να συνοδεύσει.

Οινοποίηση:Ο οίνος αυτός προκύπτει από το συνδυασμό δύο μεθόδων παραγωγής ροζέ οίνων. Μια παρτίδα πιέζεται απευθείας στο πιεστήριο, σαν να επρόκειτο για λευκή οινοποίηση, ενώ μια δεύτερη προκύπτει με αφαίμαξη από τη δεξαμενή όπου τα στέμφυλα του Tempranillo βρίσκονται στη φάση της προζυμωτικής εκχύλισης. Μετά την ένωση των δύο παρτίδων, ο οίνος παραμένει στη δεξαμενή μαζί με τις λάσπες του για 3 μήνες.
Χαρακτηριστικά του κρασιού:Ο ρόδινος αυτός οίνος διακρίνεται από τα εκλεπτυσμένα αρώματα φράουλας και φρούτων του δάσους σε ένα φόντο από ρόδα. Στο στόμα η αλκοόλη εξισορροπείται από την οξύτητα, δίνοντας του μια γλυκύτητα, και μία μακριά επίγευση ώριμων φρούτων και καραμέλας.
Συστάσεις σερβιρίσματος: Σερβίρετε στους 8-11 °C.

Comments ( 0 )
Top