To νησί Islay, στη δυτική Σκωτία, είναι πλούσιο σε παραγωγή malt whiskies, με επτά ενεργά αποστακτήρια που παράγουν μερικά από τα πιο ιδιαίτερα και ώριμα malts. Το Lagavulin είναι ένα malt που ξεχωρίζει για τη ζεστή γεύση καπνού, θαλάσσιας αύρας και αποξηραμένων φρούτων. Έχει μακριά, μεγαλειώδη επίγευση. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα single malt παγκοσμίως, που εμφιαλώθηκαν. Το Lagavulin 16 χρονών ωριμάζει σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον 16 χρόνια. Στην αρχή αφήνει μια αίσθηση θερμότητας, ενώ έπειτα μια γλυκύτητα και γεύση τύρφης.
Από το 1816, όταν άρχισε η παραγωγή του μέχρι και σήμερα, τα διάφορα Lagavulin αποτελούν μια από τις εκλεκτότερες αλλά και γνωστότερες μάρκες single malts, με φανατικούς φίλους (αλλά και εχθρούς) της ιδιαίτερης προσωπικότητας που τους δίνει η περίφημη τύρφη (peat και peat moss) που καίγεται για την απόσταξη τους.
Όταν μιλάμε για καπνιστό ουίσκι εννοούμε το lagavulin.
Comments ( 0 )